woensdag 18 januari 2012

En nog een paar.. en giveaway, soort van...Ik heb voor dit jaar nog een paar goede voornemens..buiten het opgeruimder en georganiseerder leven om wil ik ook graag iedereen die een cadeautje verdient een door mij handgemaakt cadeautje geven. En daarnaast ben ik op op stof en wol dieet. Ik mag dus geen nieuwe wolletjes en stofjes kopen dit jaar, behalve in uiterste nood..(ruilen mag wel...)
Maar om dus even terug te komen op die handgemaakte cadeautjes...Cas en Noor nemen eind februari afscheid van het kinderdagverblijf. Voor alle kindjes daar heb ik zakjes genaaid met een applicatie van schattige vintage diertjes. Ik ga er een stoepkrijt verpakt in cellofaan als zuurtje, en een zakje likkoekjes in snoeperige pastelkleurtjes in doen.
Maar...wat maak ik voor de leidsters??? Ik heb me al twee keer schuldig gemaakt aan die eeuwige mok met chocolaatjes en thee erin.
Dus,...nu komt het giveaway gedeelte bijna, wat maak ik voor de leidsters? Ik zat zelf te denken aan een vlaggetjes lijn van vintage stofjes, maar.....het zijn vrij jonge meiden, en ik weet niet of ze überhaupt van zelfgemaakte cadeaus houden, en ga ik me daar wat van aantrekken ja of nee.
Graag wil ik dan ook ideeën wat ik kan gaan maken voor de leidsters, en ook graag jullie mening over het geven van handgemaakte cadeaus, ik voel me altijd een beetje kneuterig als ik iets zelfgemaakts geef, terwijl het vaak netter gemaakt en duurder uitkomt dan dat als ik iets zou kopen.
Het leukste/beste idee dat ik krijg, daarvan maak ik er 1 extra en geef ik weg.

Dus wat moet je doen:
Mij op een geweldig idee brengen voor een handgemaakt cadeau voor de leidsters, en je mening geven over het geven van zelfgemaakte cadeautjes. (alleen je mening geven of alleen een idee geven mag ook, maar alleen de ideeën tellen mee voor de giveaway)

Je kunt tot 31 januari je reactie achterlaten, 1 februari maak ik de winnaar bekend! (en dan heb ik nog bijna een maand om HET te maken...)

23 opmerkingen:

Hanneke zei

Wat een leuk idee, die zakjes voor de kindjes!! Een vlaggenslinger voor de juffen vind ik een tof idee (ik zou dat graag krijgen, als 'vrij jonge meid' ;)). Een tas(je) lijkt me ook wel wat, en dan gebaseerd op de kleuren van de zakjes voor de kindjes. Kun je daar ook mooi die zakjes in vervoeren. Uuhm, indien iets kleineers, misschien een toffe (gehaakte) sleutelhanger of een ritszakje (eventueel met toffe foto) voor kleine prulletjes in de tas?

Succes met bedenken!

Liefs,
Hanneke maakt

Zaanse Zolder zei

Wat een leuke zakjes, echt schattig !
Tja voor de leidsters... De "boodschappen"tas van Van Katoen ? Is heel leuk (ook fijn om je voorraad stofjes voor te gebruiken), eenvoudig te maken en ook nog leuk te pimpen met bijvoorbeeld hun naam erop.
Of een stoffen hart met evt. een geurtje erin aan een mooi lint.
Joh, zelfgemaakt is helemaal niet kneuterig hoor, juist leuk.
En ik heb hetzelfde voornemen, zoveel mogelijk voorraad gebruiken én zoveel mogelijk kadootjes zelf maken.

Deirdre zei

Een tas maken zoals hier boven al gezegd wordt is erg leuk. Of een etui met een gehaakte hangertje eraan? Die kunnen ze goed gebruiken al leidster :) En jonge meiden vinden zelfgemaakt spullen ook erg leuk hoor! Zelf ben ik 24 en ik zou het erg leuk vinden, ook als ik naar de leidsters van mijn dochter kijk. Zij zouden het ook erg leuk vinden! Maak je geen zorgen ze zullen het vast heel erg leuk vinden om een keer wat anders te krijgen dan de standaard chocolaatjes ;)

mimi zei

hei toffe zakskes! zelf krijg k liever zelfgemaakte kadoos, maar k geef toe dat k zelf ook soms twijfel om iets te geven, soms zijn mensen zeer tevreden & laten je dat ook weten, soms zie of hoor je aan een reactie iets dat je denkt, oei! maar swat, een tas daar gaan die jonge meiskes zeker blij mee zijn, dus k sluit me hierbij aan!!! liefs, mimi xxx

Loves to Create by Jacqueline blog zei

Wat een leuk ideetje om de kindjes een zakje met stoepkrijt te geven en voor de leidsters is wel erg leuk om iets eigen gemaakts te geven.
Iedereen waardeerd dat meestal wel heel erg,en ze vinden het ook heel erg knap.
Een goed idee om vlaggetjes te geven met vintage plaatjes.
Je kan ook een simpel toilet tasje maken met een leuk vintage plaatje erop of een leuk klein tasje is ook leuk.
Succes in ieder geval.Ik ben benieuwd wat je gaat doen........ Gr Jacqueline

Carolien zei

Wat een lieve zakjes om uit te delen! Voor de juffen misschien een mooie blocnote-hoes?

Iris (olapa) zei

Hey, de zakjes voor de kindjes zien er super uit!
Ik had als idee als je nu eens zelf koekjes,fruit,groenten... En een boodschappentasje maken voor in de 'winkel' van de kinderopvang. Eventueel nog een vlaggenlijn erbij doen waar winkel op staat met folck follie
Groetjes Iris

mariska blog zei

Hoi
ik vindt een zelf gemaakt kadotje juist heel erg leuk voor de juffen.
En is juist origineel.

http://pinterest.com/pin/102949541451622819/ misschien ken je zoiets maken.

of iets in een thema wat jij echt leuk vindt.

ik vindt de zakjes voor de kindjes ook erg leuk.

groetjes mariska/daddysgirl1987 swapbot

The Little Forest, handmade zei

Zelfgemaakt is altijd beter. Ook voor jonge meiden want handgemaakt is hip! Wat vind je hier van: http://www.designmom.com/2010/05/teacher-gift/

Joozz zei

Heel erg herkenbaar. Tot voor kort gaf ik ook altijd een 'echt' oftewel gekocht kadootje erbij als ik iets zelfgemaakts gaf. Maar daar ben ik mee opgehouden na het lezen van een leuke column van een financieel adviseur. Juist jijzelf moet handgemaakt op waarde zien te schatten en dan doen de anderen dat vanzelf ook wel. Je bent met een handgemaakt kado meestal meer tijd kwijt dan met iets gekocht. En het is altijd iets persoonlijks.

Nu mijn idee, een memobord. Hier staat een handleiding: http://hiphandwerk.nl/index.php?id=28&no_cache=1&tx_ttnews[pS]=1326922732&tx_ttnews[tt_news]=154&tx_ttnews[backPid]=14&cHash=3fca08cd72
Groetjes, Josette

Zilly zei

Op de eerste plaats wil ik graag kwijt dat ik zelfgemaakte cadeautjes altijd leuker vindt dan gekocht. Alleen al de moeite die iemand neemt voor JOU. (de stoffen zakjes met vintage diertjes zijn TE GEK) Als groepsleidster in de kinderopvang krijg ik heel vaak chocolade-ik lust het niet eens. Wat wij als groepsleidsters leuk vinden om te krijgen is bv. een prentenboek voor de groep met een persoonlijk woord erin. Dat kost zo'n € 15,00. Wat ook leuk is: een tekening van de kinderen laten maken tot een puzzel of een beschilderd dienblad of schaal-altijd handig en komt zeker van pas. Of een beschilderde vaas met glasverf of een beker beschilderd met porseleinverf of een theepotje met thee. Ooit werden er voor ons als 2 leidsters bloemen bezorgd als dank van ouders-dat heeft de meeste indruk gemaakt. Ik wens je succes en het hoeft echt altijd duur te zijn. Lieve groet met hart&ziel van Sil.

bobbeez-8r1id zei

hoi hoi, HANDGEMAAKT!!! 2 jaar geleden hakte ik zelf de knoop door en sinds die tijd geef ik alleen maar handgemaakte cadeautjes, eerst alleen voor kinderen, het 2e jaar ook voor de volwassenen en de reactie's zijn SUPER!!! Soms combineer ik een etui met een leuke pen ofzo, maar alleen als "compleet-makertje". Voor de leidsters zou een tas helemaal super zijn, maar je eigen idee va n een vlaggenlijn is natuurlijk ook super, al zou ik dan wel per leidsters de stijl aanhouden die bij ze past. Ik heb toen wij overgingen een crea-avondje gegeven aan de leidsters bij mij thuis, hebben ze zelf wat gemaakt, dat vondt men ook super!!
Verder zou ik ook denken aan een gestoffeerd notitieboekje, zelfgemaakte schilderijtjes voor op de groep, schortjes/verkleedkleren voor op de groep etc etc

Nancy zei

Ik vind je woordkeuze van wol- en stofdieet helemaal super! Ik doe mee! Jammer genoeg, maar ja, diëten is nu eenmaal nooit leuk! En oh jee, wat je ideetjes betreft.. pinterest?? bij mij is het al weer zo lang geleden.. maar zelfgemaakt, vind ik wel altijd het leukste! Succes ;-)

Linda zei

Zelfgemaakt is ALTIJD leuker! ;)

Voor de leidsters: een cupcake-baksetje.. een mooi draagmandje van karton met verschillende vakken. In één vak een bakmixje voor cupcakes, in de andere vakjes versiersels, kaartjes, cupcake-papiertjes, etc.

Kunnen ze er ook nog andere mensen mee blij maken! (met die cupcakes dan)

Groetjes uit Sliedrecht :)

Anoniem zei

Wat heb je mooie cadeauzakjes gemaakt! Helemaal leuk! Wat mij als ´jonge´ leidster (23) in de kinderopvang vaak het meeste bijblijft is een kaart of foto van het kind met daarin geschreven hoe dankbaar en tevreden ouders waren in de jaren dat hun kinderen bij ons mochten zijn. Ook leuk: In onze groep hangt een vlaggenlijn met daarop de naam van onze peutergroep, ook gemaakt door een creatieve moeder. Superleuk! Zelfs na 2 jaar hangt hij er nog en het blijft leuk. Wat misschien ook leuk is, een etagere van porselein, je kinderen iets van porselein laten beschilderen.. of misschien vind je dit een ideetje? http://www.tipjunkie.com/wp-content/uploads/2011/08/342.jpg
Uiteindelijk hoeft het maar iets kleins te zijn, het gaat om het gebaar. Ik wens je succes!

Effie zei

Leuk dat je even op mijn blog kwam spieken! Ik heb wel eens een koekjespot gegeven. Ik vind een vlaggenslinger een leuk idee. Ook heb ik wel eens zitten denken om een feestkleed te maken voor op tafel als er een kindje jarig is. Succes met uitdenken!
Link naar de koekjespot http://oeifactory.blogspot.com/2010/06/kadootje-een-koekjespot-voor-sophie.htm

Eventueel kun je nog een leuk deksel erbij haken ;-)

Groetjes, Fre

Loesie zei

Hé, watn leuke zakjes! Ik vind handgemaakte cadeautjes zoo leuk om te maken en nog leuker om in te pakken en af te geven. Ik kan er zo van genieten... Ikzelf maakte mijn vriendinnen al blij met handmade note-books (experimenteer eens met papier en je naaimachine!) of kersenpitkussens, heerlijk voor de koude dagen door te komen. Ik ben alvast benieuwd wat het worden zal! Veel liefs, Loesie

Denco zei

Wat een lieve zakjes zeg!! zelfgemaakte cadeautjes zijn toch leuker de gever heeft er over nagedacht en veel tijd aan besteed. Wat misschien wel een leuk idee is en taart van vilt maken zodat ze het kunnen gebruiken als een kindje jarig is of een kroon van vilt zodat het kindje het op kan tijdens haar of zijn verjaardag???

CreaCuties zei

Wat een schatjes, die zakjes! Zien er erg lief uit :) Wat ik maakte toen D afscheid nam op de peuterschool was een vlaggetjeslijn van tafelzeil met daarop de naam van de peuterschool. Hebben ze opgehangen in het lokaal :)
Wat je ook zou kunnen geven aan de juffen is een pot met ingrediënten voor koekjes bakken, check mijn weblog ( http://creacuties.blogspot.com/2011/12/een-kadootje-weggeven-doe-ik-jij-ook.html )voor een heeeeerlijk recept! Het enige wat ze zelf nog toe hoeven te voegen is boter en ei. Succes girl!

pien zei

Een dikke JA voor handgemaakte spullen cadeau geven! En daarbij sowieso een persoonlijk bedankkaartje, dat is waar leidsters blij van worden!

Tips :
*Tasje voor Ipod-oortjes http://erinerickson.com/2011/11/circle-zip-earbud-pouch-tutorial/
*Iphone hoesje
http://erinerickson.com/2010/10/easy-iphone-sleeve-tutorial/
*Piekboe boodschappentasje
http://eloleo.blogspot.com/2011/06/handleiding-piekeboe.html
*Van Katoen tas
http://www.vankatoen.org/2011/12/maak-een-boodschappentas-voor-van-katoen/
*eenvoudig zakje
met initiaal erop geappliceerd, gevuld met iets lekkers.

Genoeg tips? :-)

Dit ben ik zei

Hoi, hoi. Ik kwam dit tegen op internet; een gehaakt bloemenmandje voor de leidsters: lijkt me echt iets voor jou om te maken...zie de link hieronder:

http://hakenenmeer.blogspot.com/2011/02/gehaakt-tasje-met-bloemen-met.html

groetjes kathy (zoemende bijtjes)

fieve zei

Owww wat een ontzettend leuke traktatiezakjes!! Vaak denk je (tenminste ik) te min over dingen die jezelf maakt, terwijl een ander het juist heel bijzonder vind en je hebt wel de moeite genomen om er werk van te maken ook al is het niet'perfect'! Mijn rupsje nooitgenoeg was zeer geslaagd! Ik had sleutel hangers van stof met de naam erop gestempeld, ook de kosten waren absoluut niet hoog!
Veel succes!!!

Dit ben ik zei

Hoi Wendy, Wat lief van je dat je weer kleertjes aan het verzamelen bent voor mijn project. Ja, leuk om weer een swap met je te doen! Wat zijn deze tasjes geweldig leuk (hint hint) heb jij iets op mijn blog gezien wat je leuk lijkt om o.a. te krijgen in jouw swap? groetjes kathy. ps. jammer van het speelgoed, maar misschien had ik het toen de tijd niet geschreven?