zaterdag 31 december 2011

Nog even dit..


Nog even laten zien waar ik mee bezig was de laatste dagen..Ik deed net voor Kerst een swap met Hannie. Ik kreeg van haar een ketting en een ring, en ik maakte voor haar dochter een tweezijdig overgooiertje.


Dan haakte ik nog een hoesje voor een krukje, van vintage wolletjes uit 2 grote dozen waar een lief familielid van de week mee kwam. het hoesje is verkrijgbaar op swapworkshop. Als je daar een profiel aanmaakt om te kunnen ruilen, vergeet dan niet mijn naam in te vullen (wenot) bij referred by. We krijgen dan allebei weer credits om te kunnen shoppen.



En last but not least ontving ik vandaag de giveaway die ik had gewonnen op Carolien's blog. Een supergave slaapzak voor de knuffeltjes van Cas. Hoe leuk is 'ie?



En dan kan ik alleen nog maar zeggen: Ik wens iedereen een spetterend uiteinde en heel veel geluk, gezondheid, liefde en creativiteit voor 2012!!

vrijdag 30 december 2011

Craft it forward in 2012


Via Emmel doe ik mee met Craft it Forward. Ik ontvang een handgemaakt item van haar en ik stuur een handgemaakte item door naar de volgende 5 die willen meedoen. Dus wil je iets van mij ontvangen en vind je het leuk om 5 van jouw creaties door te sturen aan anderen die op hun beurt dat ook weer doen, laat dan een berichtje achter! De eerste 5 die willen meedoen, ontvangen van mij dan een handgemaakte verrassing. (je moet wel binnen twee weken na ontvangst je verrassing door sturen).

zaterdag 24 december 2011

Ik wens...


Ik wens iedereen gezellige kerstdagen!

donderdag 22 december 2011

Eind in zicht

Omdat de feestdagen al duur genoeg zijn geef ik nog wat weg...Bij elke bestelling (met uitzondering van de haar accesoires) in mijn webwinkel ontvang je nu tot het einde van het jaar een setje van 2 haarschuifjes of haarelastiekjes cadeau.
En geef ik 1 euro korting op alle vilten haar accesoires. Da's toch mooi meegenomen voor de feestdagen?


De setjes van 2 schuifjes kosten normaal 3,95, de haar elastiekjes 2,95 en de setjes met 3 haarschuifjes 4,95, nu dus met 1 euro korting!
De roosjes zijn ongeveer 2 cm doorsnede.

dinsdag 20 december 2011

Post is leuk!

Post is leuk om te krijgen maar ook om te sturen. Ik was de laaste tijd bezig een swap samen te stellen voor Jessica. Dit was voor een kerstpakketjes-swap via het forum van de Dutch Swappers op Swap-bot. Ik was begonnen in allerlei zoete kleurtjes maar dit was uiteindelijk niet naar mijn zin, dus ben ik overnieuw begonnen in een rood/wit thema. Hier een paar sneak peeks van wat ik haar heb gestuurd:




Toen ik het pakketje aan het dichtplakken was, kwam de postbode ook bij mij langs, een superlieve verrassing met kerstwens van Nancy
Ze heeft met haar bigshot wat figuurtjes voor me uitgesneden, uit vilt, maar ook uit raamfolie, helemaal leuk! Daar kan ik weer lekker mee prutsen, kijk maar:


En dan kreeg ik ook nog mijn uiltjes swap van Bouwiena, een superlief gehaakt uiltje en een gave uiltjes hanger met belletje voor in de boom. Stiekem hoopte ik al dat ze zo'n uiltje voor me zou maken..

zaterdag 17 december 2011

Buit van vandaag

Gisteren had ik mijn wekelijkse "kindervrije" dag. Cas en Noor gaan dan allebei naar het kinderdagverblijf, na een uurtje of 4 was vouwen besloot ik dat ik s'middags dan wat zakken kleding weg zou brengen naar de kringloop, daar dan een lekker broodje met cappuchino kon nuttigen en ook nog even lekker kon rondneuzen, om vervolgens weer verder te vouwen...Mis!! Het kinderdagverblijf belde dat Cas koorts had en of ik hem kwam halen....Kinderen opgehaald, hoge koorts, en hij kon niet slapen en liep dus hyperdepiep van de koorts door de kamer, dus van dat vouwen kwam ook niets meer. Dag, vrije dag!
Maar vandaag dus in de herkansing, Cas voelde zich al beter, en ze gingen vanmiddag dan ook braaf slapen (inclusief papa) dus kon ik even lekker "kringlopen" en hier is mijn buit:





Mooie glimmende kerstballen in felle kleurtjes, waaronder zelfs een paar hele oudjes. Een paar zakjes met vintage "christbaum Konfekthalter" oftewel een soort kerstbalhaakjes, gewoon leuk voor de heb..
En een rotan poppenwiegje, het schootje is vies en van een lelijk stofje en de buis van het hemeltje ontbreekt, maar niks wat papa en mama voor euro 3,50 niet kunnen fiksen, papa kan wel een buisje buigen en mama draait haar hand niet om voor het maken van een nieuw schootje, hemeltje ( rood wit geblokt natuurlijk) een matrasje en beddengoed...
Het wiegje werd gelijk goed ontvangen door Cas, hij heeft het helpen schoonmaken en vroeg meteen om een dekentje om vervolgens de pop lekker toe te dekken.

donderdag 15 december 2011

En de winnaars zijn:

Ik moest even wachten tot ik mijn zoontje van de peuterspeelzaal had opgehaald, maar hij heeft net twee briefjes uit het kommetje getrokken en...


de winnaar van de 4 sterhangers is Tessahaakcupcake

en de twee enkele sterhangers plus wol gaan naar Nancy


Gefeliciteerd allebei!
Willen jullie contact met mij opnemen zodat ik de sterren zo snel mogelijk naar jullie kan opsturen??

woensdag 14 december 2011

Secret Santa




Voor Kim haakte ik voor de Secret Santa Swap via Swapworkshop een vlaggetjeslijn. Kim houdt van vintage, en ik had omdat ik net leerde haken de wolletjes uit de kasten van moeders meegenomen. Van sommige wolletjes kan ik me nog herrinneren dat we ze kochten, maar niet meer waarvoor, ze zijn dan ook zo'n 30 jaar oud..Sommige zijn ook echt lelijk en de kleuren, brrrr..maar gecombineerd in de vlaggetjeslijn en in de sterren uit mijn vorige post wel weer hip!





Van Jillian uit Engeland ontving ik voor deze swap een Col van de zachtste wol en in de mooiste kleur die ik ooit heb gezien. Ze breide er ook nog een gave paddestoel bij voor op de kamer van Noor, doordat ze te vroeg geboren is zijn we er nooit aan toe gekomen haar kamertje gezellig aan te kleden en daarom doen we dat nu, de paddestoel past dan ook goed in het rood met witte stippen/woodland thema dat we voor haar kamer bedacht hadden.

donderdag 8 december 2011

Hippe sterren; een tutorial en Give Away!



Dit jaar hebben we in plaats van een keurig afgestylde boom in 1 of twee kleuren, voor het eerst een " kinderboom" met ballen in kleurtjes, maar dan wel een beetje hippe! Gisteren naar de Intratuin geweest, waar Cas een bal voor zichzelf en eentje voor Noor mocht uitkiezen. Hij koos voor zichzelf een doosje met cupcake ballen, in rood, mosterd, aqua en groen. Voor Noor koos hij een doosje met taartjes in zoete pastelkleurtjes, ik had het zelf niet beter kunnen uitzoeken, hahaha...
Vandaag nog op zoek geweest naar een beetje voordelige ballen in hippe kleurtjes, maar niet echt kunnen vinden, dus vandaar dat ik zelf nog even aan de slag ben gegaan.



Hier volgt dan ook een tutorial voor hip gehaakte sterren:

Nodig:
restjes wol, ik heb wat vintage wol gebruikt met glans en glitter erin en glitterwol van de Zeeman
beetje vulling
haaknaald 2,5
borduurnaald

start met een magic ring
toer 1: haak 3 lossen (1e stokje)2 st in de ring, 1 losse, *3 st, 1 losse* en herhaal * nog 3 keer, sluit met een halve vaste in de 3e losse van je begin, hecht af en trek de magic ring strak aan. Hecht de volgende kleur aan.
toer2: haak 3 lossen in het gaatje van 1 losse van je vorige toer, 2 st in hetzelfde gaatje, 1 losse, *3 st in het volgende gaatje, 3 lossen, 3 st nog steeds in hetzelfde gaatje, 1 losse* en herhaal * nog 3 keer, 3 stokjes in het gaatje waarin je begonnen bent, 3 lossen en sluiten in de 3e losse van je begin met een halve vaste, hecht af en hecht de volgende kleur aan.
toer3: 3 lossen in het gaatje van 3 lossen van je vorige toer, 2 st in hetzelfde gaatje, 1 losse, 1 vaste in het gaatje van 1 losse van je vorige toer, 1 losse, *3 st in het gaatje van 3 lossen van de vorige toer, 4 lossen, 3 st in hetzelfde gaatje, 1 losse, 1 vaste in het gaatje van 1 losse van de vorige toer, 1 losse* herhaal * nog 3 keer herhalen , 3 st in het gaatje waarin je de toer begonnen bent, 4 lossen en sluiten met een halve vaste in de 3e lossen van je begin.
Draadjes hoef je niet af te werken, heb je vast wat extra vulling
Je granny ster is nu klaar, haak er nog 1, en haak ze met vasten aan elkaar, start in een punt, en vul losjes op met de vulling, sluit met een halve vaste in de 1e vaste, en haak een ketting van 34 lossen, en sluit met een halve vaste in het begin, hecht de draad af en werk af.
Ik heb de sterren wat vochtig gemaakt en even opgespannen met spelden in de punten, dan worde ze iets puntiger, maar dat moet je zelf weten, je kunt ook 1 extra losse haken voor een iets puntiger effect.

Je kunt ze natuurlijk ook in 1 kleur haken, dan hecht je natuurlijk niet af tussendoor. Of wat dacht je van geitenwollensokken wol, voor een naturel look, lijkt me ook helemaal gaaf!

Ik geef dit setje van 4 gehaakte sterren weg.
En....ik geef als "troostprijs" ook nog een setje weg van 2 enkele sterren hangers (niet gevuld) in de funky paarse glitterwol, met een knotje van de roze en paarse glitterwol om zelf aan de haak te kunnen. Wil je ze winnen? Laat dan een berichtje achter. Ik laat mijn zoontje de winnaars trekken op 15 december, dan kunnen ze nog de boom in!

Deze Give Away is nu gesloten, ik maak later vandaag de winnaars bekend!

maandag 5 december 2011

zin om te prutsen?


Soms heb je dat wel eens; zin om lekker te prutsen, maar geen inspiratie. Ik had het vandaag ook, en was dus op zoek naar leuke dingetjes om te maken. Toevallig stuitte ik op Tute-bot. Een handige site met meer dan 100 tutorials die random te voorschijn komen. Superleuk, van breien tot papier, van boetseren tot sieraden maken, van alles zit er bij. Of deze site : Freubelweb. Meer dan 500 patronen en how to's staan erop. Nou, als je je dan nog verveeld...ik ga lekker prutsen...

zaterdag 3 december 2011

Swaps

Al een aantal jaar swap ik via swap-bot, sinds kort ben ik ook lid van swapworkshop. Je kunt hier je spulletjes "te koop" aanbieden voor credits, dit kunnen materialen zijn, maar ook handgemaakte spulletjes. Zo heb ik al heel wat leuke spulletjes ontvangen; een handgemaakte geisha stempel, een romper voor Noor met een superleuke opdruk erop, en ik doe nu mee aan een secret santa swap. Ik ben benieuwd!! Wil je ook leuke handgemaakte spulletjes "kopen" zonder dat er een portemonnee getrokken hoeft te worden? Meld je dan aan, vul in je profiel bij references mijn naam in: Wenot. Ik ontvang dan weer extra credits waar ik leuke spulletjes mee kan kopen! Aanmelden is gratis en je spulletjes aanbieden ook! Verder is er een forum en is het gewoon een hele gezellige en behulpzame club. Ik zeg: "Doen!"