vrijdag 27 januari 2012

Weer een pyjamajas....Help!


Tricot en ik zijn echt nog geen vrienden, en ik begrijp niet wat ik fout doe:

Lockmachine - check
Tweelingnaald - check
Tricot gewassen - check

Ik blijf dus maar pyjamajasjes produceren, omdat het echt geen gezicht is om ergens anders naartoe aan te doen...En ondertussen lonkt de lap met Znok-tricot naar me....
Heeft er iemand tips? Deze kan ik ondertussen al hardop opzeggen...

Ik heb o.a. problemen met:
het knippen van de juiste lengte boord, hoe bereken je dat?
het instellen van de lockmachine, ik blijf maar steekjes zien aan de goede kant..
en een GOED patroon voor een jongens t-shirt, maat 110/116, weet iemand er een?

woensdag 25 januari 2012

Haken en Recykleren!

Mijn zus was dit weekend de eerste die van mij een handgemaakt cadeautje ontving, voor haar verjaardag maakte ik een gehaakte vlaggetjeslijn.








Voor een swap maakte ik deze kussenhoes..









Deze kimono naaide ik voor een bijna 2 jarige. Het patroon is eigenlijk voor pasgeboren babietjes. Ik maakte er toen ik in verwachting was van Noor 3 voor haar, maar voor ik zover was om er eentje aan te doen, was ze er alweer uitgegroeid. Via Swapworkshop werd ik gevraagd een grotere te maken, waarom ik nou zelf niet op dat idee kwam? Ik vind 'm supermooi geworden, het stofje is van Heather Bailey en ik heb nog genoeg voor een leuke jurk voor Noor, nou nog een leuk patroon vinden.








Deze superleuke jurk kreeg ik vorig jaar van mijn zus. ( foto is gevonden op het web, ik was al te snel, hahaha) Ik heb 'm Noor 1 keer met veel pijn en moeite aangetrokken, de armpjes gingen er gewoon niet soepel in. Ik vond het zo jammer, dus heb 'm bewaard. Om er wat anders van te maken.









Deze twee rokjes maakte ik dus uit het jurkje. Twee,want de voering was ook nog eens van een heel leuk stofje en al precies in een a-lijntje geknipt. Ik heb er alleen een tailleband aangezet en een biasbandje. Het patroon van het grijze rokje gebruikte ik ook voor het groene rokje en er ging nog net een tailleband uit dezelfde stof, ook hier afgewerkt met een biasbandje.
En toen had ik de smaak te pakken; snel nog een baby jeans jurkje met lieve knoopzakjes die ook te klein was geworden uit de "kan weg-zak" gevist. En van een zwangerschapsjeans knipte ik de donkerblauwe boordstof. Jurkje afgeknipt net onder de drukknopensluiting, en met de overlock de boord eraan gezet. Supermakkelijk en leuk resultaat!

woensdag 18 januari 2012

En nog een paar.. en giveaway, soort van...



Ik heb voor dit jaar nog een paar goede voornemens..buiten het opgeruimder en georganiseerder leven om wil ik ook graag iedereen die een cadeautje verdient een door mij handgemaakt cadeautje geven. En daarnaast ben ik op op stof en wol dieet. Ik mag dus geen nieuwe wolletjes en stofjes kopen dit jaar, behalve in uiterste nood..(ruilen mag wel...)
Maar om dus even terug te komen op die handgemaakte cadeautjes...Cas en Noor nemen eind februari afscheid van het kinderdagverblijf. Voor alle kindjes daar heb ik zakjes genaaid met een applicatie van schattige vintage diertjes. Ik ga er een stoepkrijt verpakt in cellofaan als zuurtje, en een zakje likkoekjes in snoeperige pastelkleurtjes in doen.
Maar...wat maak ik voor de leidsters??? Ik heb me al twee keer schuldig gemaakt aan die eeuwige mok met chocolaatjes en thee erin.
Dus,...nu komt het giveaway gedeelte bijna, wat maak ik voor de leidsters? Ik zat zelf te denken aan een vlaggetjes lijn van vintage stofjes, maar.....het zijn vrij jonge meiden, en ik weet niet of ze überhaupt van zelfgemaakte cadeaus houden, en ga ik me daar wat van aantrekken ja of nee.
Graag wil ik dan ook ideeën wat ik kan gaan maken voor de leidsters, en ook graag jullie mening over het geven van handgemaakte cadeaus, ik voel me altijd een beetje kneuterig als ik iets zelfgemaakts geef, terwijl het vaak netter gemaakt en duurder uitkomt dan dat als ik iets zou kopen.
Het leukste/beste idee dat ik krijg, daarvan maak ik er 1 extra en geef ik weg.

Dus wat moet je doen:
Mij op een geweldig idee brengen voor een handgemaakt cadeau voor de leidsters, en je mening geven over het geven van zelfgemaakte cadeautjes. (alleen je mening geven of alleen een idee geven mag ook, maar alleen de ideeën tellen mee voor de giveaway)

Je kunt tot 31 januari je reactie achterlaten, 1 februari maak ik de winnaar bekend! (en dan heb ik nog bijna een maand om HET te maken...)

dinsdag 17 januari 2012

Kringloop buit!




Tussen de middag even met de kinderen naar de kringloop geweest, we waren nog maar net binnen en ik begeleidde Cas even naar de speelgoed afdeling. En toen zag ik het poppenwagentje. Ik heb er zelf ook zo eentje, heeft zo'n 20 jaar zo voor het grijpen gestaan bij mijn ouders op zolder, maar sinds Noor is geboren, en ik 'm dus zoek, is ie spoorloos verdwenen. Voor het geval ik hem niet kan vinden voor haar 1e verjaardag, kocht ik dus deze..
Dan nog een SUPER RIDDER KASTEEL! Need i say more? (het vervelen is in elk geval deze middag niet aan de orde, yay!)
En tot slot nog deze hond, ik vond hem een beetje retro, en hij ziet er goed uit dus hij mocht ook mee.
Nadat we een heerlijk broodje hebben gegeten vond ik ook nog een hele stapel zwarte inkt stempelkussens...Nog nieuw in de verpakking! Ik heb er flink wat ingeslagen dus als je er 1 wilt ruilen voor iets kleins, laat 't me weten!
En twee vintage kussenslopen, ik wil nog een vlaggetjeslijn maken van vintage beddengoed dus deze kunnen voorlopig bij de verzameling!

vrijdag 13 januari 2012

Swapperdeswap!

Met Kathy deed ik deze week een swap, we spraken af dat zij voor mij iets leuks voor Noor's kamertje zou maken in woodland/roodkapje stijl en dat ik een leuk mutsje voor 1 van haar dochters zou haken. Vandaag kreeg ik haar swap.







Een hertjes knuffel/hanger, een opstrijk applicatie met roodkapje erop, magneetlijstjes, stickertjes, en een lief klein tasje met een sleutelhanger eraan, kijk wat leuk!!








En dit mutsje haakte ik (na) voor haar dochter, plus nog wat andere dingetjes waarvan ik weer geen foto heb gemaakt, zo'n haast had ik om het op te sturen. Hopelijk doet Kathy dat nog even als ze het ontvangen heeft.




Ik stuurde alles in een grote doos met kleertjes waar Cas en Noor uitgegroeid zijn, Kathy verzameld namelijk kleertjes en maakt er leuke pakketjes van (helemaal op seizoen en maat) om in Arnhem aan de crisisopvang te geven. Mensen daar kunnen het goed gebruiken, dus ben je in de gelegenheid om met Kathy te swappen,(ze heeft nu hopelijk de smaak te pakken) stuur
dan wat kleertjes mee!

Hier de foto's die Kathy maakte, de ingepakte cadeautjes:






En de muts op model Emma






En hier de inhoud van de pakjes

zondag 8 januari 2012

Zondagmorgen

Cas vermaakt zich slecht de laatste tijd, hij vraagt veel aandacht en heeft zoals hij zelf zegt:"niks te doen". Vanmorgen begon het weer, zeuren dat hij niks te doen had. Ik herrinnerde me opeens dat hij van Sint een pakje met versierwas had gekregen en dat ik gistermiddag gelukkig een pak kaarsen had meegenomen van de Appie...Samen gingen we aan de slag, ik begon met mooie bloemetjes...maar omdat de concentratieboog van een 3-jarige nog niet zo lang is eindigde ik met stippen! En hier is het resultaat, leuk toch!! Ik moet het stiekem nog eens overdoen als hij naar de peuterspeelzaal is, haha!

vrijdag 6 januari 2012

Goed bezig!

Geen foto's deze keer, ik ben namelijk goed bezig! Ons knutselhok/kantoor is al een hele tijd een verschrikkelijke puinbak, ik ben van de week begonnen alles op te ruimen, en dat kost een heleboel tijd. Ik ben namelijk zo'n rommelkont dat ik elk snippertje kant, lint, papier MOET bewaren...en dat heb ik nu allemaal op kleur gesorteerd, erg he? Ik ben er achter gekomen dat ik gewoon veel te veel hobbies, heb en heb gehad, maar kan gewoon geen afstand doen van mijn spulletjes. Als het meezit kan ik vandaag ook mijn nieuwe IKEA expedit bureau in elkaar zetten en dan komt het leuke deel........Aankleden en decoreren...ohohoh..als dat maar niet weer een zootje wordt.
Dan wil ik iedereen nog bedanken voor de aandacht voor mijn webwinkeltje, dankzij jullie is mijn voorraad weer ietsje minder en kan ik binnenkort weer nieuwe artikelen plaatsen waar ik lekker mee bezig ben...wordt vervolgd!
Denken jullie ook nog even aan dit bericht? Ik zou het leuk vinden om 5 mensen iets leuks toe te sturen en op deze manier de handmade love te verspreiden!!!
Oh en de actie op swapworkshop is ook nog verlengd: Als je een profiel aan maakt en mijn naam (wenot) invult bij Referred by, krijgen we beiden credits om lekker van te shoppen!! Doen, want 21 en 22 januari is er een nieuw actie: je kunt dan spulletjes voor de helft van de normale credits kopen! Als je wat aanbiedt ontvang je wel het normale aantal credits, da's toch ook weer mooi meegenomen.
En dan toch nog een foto: Ik won deze supergiveaway bij Fieve! Geweldig toch?